Stimați călători!

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Î.S. Calea Ferată din Moldova majorează numărul curselor cu destinația Odesa. Începând cu 22 decembrie a.c. și până la 19 ianuarie 2018, trenul de pe ruta Chișinău Odesa va circula de trei ori per săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Acesta pornește din Gara Feroviară a capitalei la ora 08:10 și ajunge la Odesa la ora 12:24.

Amintim că, grație colaborării administrației Î.S. Calea Ferată din Moldova cu reprezentanții Serviciului Vamal, dar și sprijinului EUBAM, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră. Decizia vine în sprijinul pasagerilor, cu scopul reducerii timpului de călătorie.

Totodată, menționăm că responsabilii de la CFM mențin un dialog continuu cu reprezentanții sectorului feroviar din Ucraina, astfel încât, în cel mai scurt timp, garnitura de pe cursa Chișinău Odesa să fie substituită cu un tren diesel de tip modernizat.