Delegația CFM, la cea de-a 67-a reuniune a Consiliului pentru Transport Feroviar

            Delegația Î.S. Calea Ferată din Moldova, condusă de Directorul General al întreprinderii, Iurii Topala, a participat în cadrul celei de-a 67-a reuniuni a Consiliului pentru Transport Feroviar, care s-a desfășurat în perioada 19-20 octombrie a.c., în capitala Letoniei.

            La ședință au participat reprezentanți ai 16 administrații feroviare internaționale. Oficialii au abordat mai multe subiecte de importanță vitală pentru activitatea de viitor a organizației. Pe ordinea de zi au fost plasate teme precum analiza activității CTF pentru primele nouă luni ale anului curent, rezultatele de lucru în domeniul circulației trenurilor internaționale de transport pasageri, rezultatele elaborării orarului de circulație a trenurilor, planurile de formare a trenurilor marfare și a vagoanelor cu containere în traficul internațional pentru 2017-2018 ș.a.

            Grupul de specialiști delegați de instituția feroviară din Republica Moldova a fost implicat activ în negocieri și discuții, în urma cărora pot fi încheiate noi parteneriate și stabilite condiții favorabile pentru activitatea CFM. În urma negocierilor purtate de Directorul General al CFM și conducerea CTF, a fost luată decizia benefică pentru călători de a păstra calitatea de tren accelerat pentru garnitura care circulă pe cursa Chișinău Sankt-Petersburg.

            Un rezultat notabil din cadrul vizitei de lucru la Riga l-a constituit acordul stabilit de managerul CFM cu administrația feroviară din Ucraina, soldat cu înțelegerea asupra lansării, în decurs de o lună, pe cursa Chișinău  Odesa a trenului modernizat, astfel încât pasagerii să se poată bucura de condiții de confort sport atunci când aleg să călătorească cu trenul în orașul considerat a fi o renumită destinație turistică ucraineană.