Calea Ferată din Moldova a desfășurat consultări publice cu privire la Raportul privind Evaluarea de Mediu și Socială din cadrul studiului de fezabilitate a Infrastructurii CFM

Reprezentanții administrației Î.S. Calea Ferată din Moldova, specialiștii delegați de Uniunea Europeană pentru proiectul de restructurare și reorganizare a sectorului feroviar al Republicii, precum și experți din cadrul companiei franceze Systra au desfășurat, la 26 iulie a.c., consultarea publică a Raportului privind Evaluarea de Mediu și Socială din cadrul studiului de fezabilitate a Infrastructurii CFM.

Experții au prezentat informații despre activitatea grupului de lucru care realizează studiul de fezabilitate a infrastructurii, concluziile deduse, procesul de executare ulterioară a lucrărilor și impactul lor asupra mediului.

În cadrul consultărilor au fost invitați și reprezentanți ai autorităților raionale și a administrațiilor locale, a căror activitate se desfășoară în localitățile din sudul republicii, zonă selectată de specialiști pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, în funcție de gradul de deteriorare și tranzitul de mărfuri mai pronunțat din acea zonă.