Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei invită la inaugurarea expoziției de fotografie, dedicată domeniului feroviar

Linia de cale ferată Bender (Tighina) - Galați a fost construită în timp record. În procesul de lucru au fost antrenați, pe lângă specialiștii din domeniu, și trei devizii de soldați și ostași din batalionul disciplinar. Construcţia a demarat pe cinci sectoare concomitent, iar inginerii s-au confruntat cu mai multe dificultăți, mai ales terasamentul căii ferate traversa un teren accidentat, degradat de ravene şi traversat de multiple râuleţe şi lacuri.
Obiectivul principal al construcţiei a fost îndeplinit, potrivit înţelegerilor iniţiale, într-un termen record. Peste trei luni şi jumătate, în noiembrie 1877, în gara Galaţi a sosit primul tren militar.

Cu această ocazie, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei are onoarea invite la inaugurarea expoziției de fotografie LINIA DE CALE FERATĂ BENDER (TIGHINA) GALAŢI. 140 de ani de la realizare: 27 iulie 4 noiembrie 1877, care va avea loc pe 27 iulie 2017,ora12.00.
Momentul aniversar va fi marcat și printr-o emisiune filatelică un plic cu marcă fixă 140 de ani de la construcția liniei de cale ferată Bender (Tighina) Galați, realizat de Î.S. Poșta Moldovei, care va fi pus în circulație în cadrul expoziției.

Adresa MNIM: str. 31 August 1989 nr. 121 A