21.04.2017

 

ÎS Calea Ferată din Moldova informeză că, precipitaţiile sub formă de zăpadă şi lapoviţă, precum și vantul puternic din ultimele două zile nu au cauzat modificări esențiale în orarul circulației trenurilor, astfel încat nici o cursă de pasageri nu a fost sistată.
Cele mai afectate zone ale Republicii sunt zonele de Centru și Sud, unde stratul de zăpadă pe linii a atins înălțimea de 50-60 cm și a fost necesară intervenția a două autospeciale de curățare a liniilor pe segmentele Chișinău-Ungheni, Basarabeasca-Căinari. Cele mai puțin afectate noduri feroviare au fost Ocnița și Bălți, unde stratul de zăpadă pe linii nu a depășit 5 centimetri.
Urmare a vantului puternic, pe segmentul de cale ferată Revaca-Căinari, în regiunea stației Revaca, pe liniile feroviare s-au prăbușit copaci, împiedicand deplasarea trenului de pe cursa Basarabeasca Chișinău. Din această cauză, garnitura a staționat în regiunea Revaca, astfel că responsabilii de la CFM au desfășurat lucrări de înlăturare a pericolelor de pe linii, motiv pentru care trenul de pe cursa sus-numită a ajuns în Gara Feroviară Chișinău cu o întarziere de circa 4 ore. De asemenea, vantul puternic a cauzat prăbușirea crengilor pe linii de alimentare cu energie electrică.
Astfel, pe timp de noapte au fost antrenați circa 100 de lucrători pentru curățirea liniilor și aparatelor de cale la stații. Astăzi, pe timp de zi, au fost antrenați în lucru circa 200 de angajați, cu scopul curățirii trecerilor la nivel cu calea ferată, a podurilor pentru pietoni și aparatelor de cale. La moment, opt brigăzi de specialiști lucrează pe liniile de alimentare cu energie electrică, în scopul înlăturării consecințelor și reconectării la sursele de energie electrică.
CFM dă asigurări că angajații întreprinderii vor asigura în continuare securitatea circulației pe liniile feroviare. Indiferent de starea vremii, probleme majore nu au fost depistate, iar responsabilii feroviari au reacționat prompt la condițiile meteorologice.
CFM - alege cel mai sigur mijloc de transport!
Vă dorim călătorii plăcute!